SESTAVINE ZA 8 OSEB:
2 kg solatnega krompirja, 200 g drobne rdeče leče, sol, 2 solatni kumari (približno 600 g) in 150 g na kocke narezane kuhane šunke. Za preliv: 500 ml vroče čiste goveje juhe iz koncentrata, 4 žlice vinskega kisa, 4 žlice belega vina, 3 žlice gorčice, poper, sol, sladkor in 6 žlic olja.

 
krompirjeva solata

 Krompir operemo, pristavimo in zavremo. Kuhamo 20 minut. Lečo skuhamo po navodilu na zavitku. Oboje odcedimo. Sestavine za preliv zmešamo. Malo ohlajen krompir olupimo in narežemo na rezine. Stresemo jih v preliv in pustimo v njem 2 uri. Kumari operemo, olupimo, po dolgem razpolovimo in počez narežemo na tanke rezine. Krompirju primešamo lečo, kumare in šunko. Zmešamo in preložimo v škatlo, ki dobro tesni.