Vsi hrepenimo po lepem in udobnem življenju, po zdravju in predvsem – sreči. A le kako jo doseči? Kako najti tisto mero, ali bolje: tehtnico, ki bo odmerila pravo mero dela in užitka ter vse skupaj povezala v celostno podobo dobrega počutja? Odgovor se skriva v sponjih vrsticah :)

kako doseci dobro pocutje

 

Dobro počutje je ODLOČITEV. Pika. Če niste zadovoljni s svojim življenjem, če vas služba onesrečuje, če vam partner ne daje podpore, ki se je želite... Recite STOP! Zavestno se odločite, da si želite spremembe, da si želite biti srečni. Ko je poglavitni prvi korak opravljen, sledite naslednjim:


• Počnite stvari, ki jih obožujete

Poiščite službo, ki vas bo izpopolnjevala. Navsezadnje na delovnem mestu preživite 8 ur dnevno, kar je ena tretina dneva!

Poleg službe (ali šole) ne zanemarjajte hobijev – ob njih se sprostite in kar je najpomembneje: uživate in prepustite sreči.


• Obkrožite se z ljudmi, ki vas razumejo in podpirajo

Kaj je pomembnejše od ljudi, ki vam dajejo podporo v težkih trenutkih in so na vas ponosni, ko vam končno uspe? Cenite takšno družbo in potrudite se, da ji namenite vso pozornost, ki si jo zasluži – naj bo to partner ali najboljša prijateljica!


• Vzemite si čas zase

Naučite se reči NE! Vzemite si čas zase: pojdite v kino, gledališče, na bližnji travnik, preberite revijo ali dobro knjigo in se končno sprostite ob toplem čaju. Saj veste, da to potrebujete...  


• VERJEMITE VASE!

Verjemite vase, le kdo bo to naredil namesto vas?! :)