Naše celice se redno obnavljajo same. V bistvu je naša koža nova vsakih 28 dni! Piling krema na samo da odstrani odmrle kožne celice, ampak tudi pospešuje prekrvavitev kože. Vaša koža bo zato izgledala sijoče in pripravljena na nov dan.

Piling kreme: svež začetek za vašo kožo

Piling so še posebej dobri spomladi. Takrat želimo dati naši koži svež začetek in odstraniti sivo meglo tistih mrzlih zimskih dni. Pred odhodom na počitnice vam lahko nežen piling pomaga pri enakomerni zagorelosti, še posebej na kolenih in komolcih, ki lahko izgledajo malce neenotno.

Pomembno: Ne pretiravajte! Po vsakem pilingu se zgodi proces regeneracije, to pa pomeni stres za kožo. Za zdravo kožo je primeren en piling na teden, za suho pa le enkrat na mesec. Pri mastni koži se lahko pilinga poslužimo do dvakrat na teden.

Obrazni piling: nega kože v treh korakih

Uporabite obrazni toner za toniranje vaše kože po pilingu, nato pa uporabite dnevno ali nočno kremo.

Kako uporabljati obrazni piling:

 • Z vašimi prsti nanesite obrazni piling na čelo, nos in brado.
 • S prsti drsite od sredine čela vse do senc.
 • Nežno drgnite od mostu na vašem nosu proti konici.
 • Intenzivnejši krožni gibi na predelu okoli robov vašega nosu in zelo nežni gibi na vaših licih.
 • Od čeljusti do brade.
 • Na koncu drsite od vašega vratu do brade.
 • Izogibajte se predelom okoli oči in ust.

Piling za moške – Pomemben vodič

Moška koža je zelo drugačna od ženske. Moški imajo veliko več dlak in večje pore, olja na obrazu moškega pa na izdelke reagirajo drugače. Moški pilingi so narejeni tako, da nudijo to, kar je najboljše za moško kožo, dobri pilingi pa bodo vaši koži pomagali, da iztisne največ kar je možno iz drugih izdelkov pri negi vaše kože.

Piling pomaga moškim z izpostavljanjem lasnih foliklov na vašem obrazu za bolj gladko in natančno britje, medtem pa pomaga pri čiščenju vaših por in preprečuje nastanek vraslih dlak ter spodbuja regeneracijo kože za bolj mladosten videz.

Razvajeni z izbirami: Kako najti pravi piling

Vsak piling ni primeren za vsako vrsto kože. Toda kateri je pravi? Približno lahko ločite naravno piling kremo od sintetične. Katera je najboljša za vas je odvisno od vaše vrste kože.

Pilling

Naravni piling s sadnimi semeni ali morskim peskom

Mehanski piling uporablja abrazivne materiale kot sta pesek in zmlete koščice marelice, za nežno odstranjevane zgornje otrdele plasti kože. Tista siva plast bo izginila in koža bo ponovno izgledala rožnato in zdravo. Če imate občutljivo kožo uporabite nežen piling z drobnimi ali okroglimi abrazivi. Za mastno kožo, ki je bolj nagnjena k madežem, so bolj primerni izdelki z antibakterijskimi učinki. Obrazni piling, s finimi piling delci, vidno izboljša videz vaše kože.

Najboljši čas v dnevu za piling

Nasvet: Vedno zvečer! To da koži dovolj časa, da si opomore, drug dan pa boste začeli s sijočo poltjo.

Piling s sadnimi kislinami – pomoč pri poškodovani koži

Sadne kisline ali kemični pilingi delujejo brez abrazivov. Vsebujejo sadne kisline, kot na primer alfa-hidrokski kisline (AHA), mlečne kisline ali glikolne kisline. Te naravne organske kisline pridejo iz sadja in drugih rastling ter oluščijo vašo kožo, saj pride do reakcije med pH-jem kisline in kože. Sadni olupki s kislinami so še posebej primerni za akne in madeže, ali za kožo z velikimi porami, pigmenti ali starostnimi pegami. Z rednimi nanosi lahko odstranimo manjše gube in brazgotinice, nastale zaradi aken.

Pozor! Nikoli ne izvajajte pilinga s sadnimi kislinami sami. Bolje je, da vam to naredijo v lepotnem salonu ali pod nadzorom dermatologa. Prav tako pilinga ne smete izvajati med zimskimi meseci, saj naredi vašo kožo veliko bolj občutljivo na sončno svetlobo.

Nežni piling z encimi

»Piling z encimi« morda zveni sintetično, vendar pa dosežemo učinik pilinga po popolnoma naravni poti. Piling z encimi uporabi čistilno moč sadja: sadni encimi cepijo proteine in ločijo odmrle kožne celice od nepoškodovane kože. Ker omehčajo le zgornjo plast kože, vedar je ne oluščijo, je piling z encimi izvrsten za občutljivo kožo.

Pazite se sonca!

Nikoli ne odidite neposredno na sonce takoj po pilingu. Po pilingu s sadnimi kislinami in encimi, se morate izogibati sonca približno štiri tedne.

Kako narediti piling vašega obraza in ustnic

Piling vašega obraza ne poskrbi samo za odstranitev odrmlih kožnih celic, ampak tudi izboljša učinkovitost vaše redne rutine nege kože, zato da lahko pridete do rezultatov hitreje. Ni važno, kakšne vrste kožo imate, piling lahko vdahne novo življenje v vašo polt. Vendar pa obstajajo določene piling tehnike in produkti, ki bodo delovali bolje glede na vaš tip kože. Ta vodič vam bo pomagal pri razumevanju koristi pilinga in vam dal nekaj enostavnih in hitrih nasvetov.

Piling za vaše telo

Piling kreme so na voljo za obraz, telo, roke in stopala. Vse odstranjujejo odmrle kožne celice, s tem pa dovolijo novi, mlajši koži pod njo, da pride na plan.

Pozor! Nikoli ne nanašajte pilinga za telo na obraz, saj bi lahko bolj groba zrna resno dražila tanjši kožo na obrazu.

Zrna morske soli ali lupine oreščkov v piling kremah spremenijo suhe, grobe predele kože v čudovite in mehke. Vlažilna olja vaši koži zagotovijo vlaženje. Kako opravim piling: Masirajte piling v vlažno koži s krožnimi gibi. Vaša kolena in komolci potrebujejo še posebej temeljit tretma. Za luščenje kože lahko uporabite posebno piling rokavico ali ščetko.

Pazite na vaš vrat in dekolte! Koža tam je še posebej občutljiva in potrebuje, tako kot vaš obraz, posebej nežno luščenje s finimi zrni. Najbolje je, da k pilingu obraza dodate še vrat in dekolte.

Luščilni ritual za vaša stopala

Takoj ko se bodo temperature začele višati bomo želeli postaviti naša stopala na ogled. Vendar preden lahko naredimo to, potrebujejo naša stopala poseben tretma; posebni piling olušči odmrlo in otrdelo kožo in jo omehča s kristali soli ter sladkorja. Kako naredimo to: 10-min namakajte noge v kopeli, temeljito vtirajte piling, nato sperite in namažite s hranilnim vlažilcem.

Enostavni pilingi, ki jih lahko naredite sami.

Primerno za vse vrste kože!

Tudi doma narejen piling bi moral biti vedno prilagojen vaši vrsti kože. Na primer, morska sol in sladkor sta boljša za obrazno kožo z velikimi porami, medtem ko so makova semena primernejša za občutljivo kožo. Več o obraznih maskah in pilingih lahko izveste tukaj.

Učinkoviti recepti s sestavinami iz vaše kuhinje:

 • Piling iz jogurta, medu in sladkorja za poškodovano kožo: med ima antibakterijske in protivnetne učinke.
 • Kavni piling za vse vrste kože: kofein pospešuje in izboljša prekravitev kože.
 • Piling iz olja in sladkorja za suho in normalno kožo: olivno oje in olje grozdnih pečk nudijo koži vlaženje, še posebej pozimi.
 • Jogurtov piling za vse vrste kože: Mrzel jogurt ima še poseben osvežilen učinek. Glede na vrsto vaše kože ga zmešajte s sladkorjem, morsko soljo ali makovimi semeni.